Advies

Hier kan u de meest recente adviezen in de rubriek “Vastgoed advies” vinden. We verzamelen en selecteren de meest relevante adviezen over Vastgoed om u op de hoogte te houden van events, trends en de legale aspecten omtrent Vastgoed in België.

4 zaken die je moet weten over het (nieuwe) reglement van inwendige orde

De appartementswet die op 1 januari in werking treedt bevat heel wat nieuwigheden rond het reglement van inwendige orde. Maar wat verandert er zoal? En wat moet je weten over zo’n reglement?

Stoken als een pro in 6 stappen

Hout stoken is gemakkelijk. Op een gezonde en efficiënte manier verwarmen met hout is minder evident. Zelf voor je brandhout zorgen, is een kwestie van de juiste keuzes maken en veel geduld tonen.

Keukenwerkblad: welk materiaal kiezen?

Dat keukens de afgelopen jaren steeds belangrijker werden dat is al langer duidelijk. Dat de keuken het verlengde is van de leefkamer ook.

Zo vermijd je kopzorgen als je een huis of appartement verhuurt

Een huis of een appartement verhuren, daar komt heel wat bij kijken: de contracten, de opvolging van de huurgelden, eventuele reparaties… Een pand verhuren kan dus al snel een fulltime job worden. Weet dat hier oplossingen voor bestaan…

Tips om je woning sneller te verhuren

Zelf verhuizen en wil je je woning verhuren? Mooi, dat kan een verstandige beslissing zijn. Wil je je woning vlot verhuren, dan geven wij je alvast enkele tips mee waar je rekening mee kan houden.

Moet een huurder de kosten van de syndicus betalen?

Elke mede-eigenaar binnen een appartementsgebouw betaalt een vergoeding aan de syndicus. Maar kan die vergoeding doorgerekend worden aan de huurder? Of moet ze sowieso betaald worden door de eigenaar?

In 4 stappen naar de ideale ramen

Op zoek naar nieuwe ramen, deuren of een veranda uit aluminium voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Geen probleem! Samen met Reynaers.be gidsen we je door de mogelijkheden.

Sanitair installeren: de 5 grootste fouten

Knutselen aan het sanitair is een enorm populaire bezigheid onder de doe-het-zelvers. Het is namelijk relatief gemakkelijk om zelf de installatie van je toilet, lavabo of douche in handen te nemen.

Zo kan je reageren als de algemene vergadering door ruzies ‘verlamd’ wordt

De algemene vergaderingen binnen het appartementsgebouw waarbinnen je eigenaar bent eindigen steeds weer in ruzie. Dat heeft tot gevolg dat er eigenlijk nagenoeg geen beslissingen meer kunnen worden genomen.

Dit gebeurt er met het voorschot dat je als koper op rekening van de makelaar betaalt

Als je een onroerend goed koopt, vraagt de verkoper bij het ondertekenen van het verkoopscompromis vaak om een voorschot. Wat gebeurt er met dit voorschot als je dit stort op een rekening van de vastgoedmakelaar?