Advies

Hier kan u de meest recente adviezen in de rubriek “Vastgoed advies” vinden. We verzamelen en selecteren de meest relevante adviezen over Vastgoed om u op de hoogte te houden van events, trends en de legale aspecten omtrent Vastgoed in België.

Als koppel een huis kopen: de belangrijkste aandachtspunten

Een woning kopen met je partner is best een grote stap. Een stap die je maar beter netjes regelt want je weet nooit wat er in de toekomst zal gebeuren. Wij geven alvast de belangrijkste aandachtspunten mee.

Appartement renoveren: 6 of 21% BTW?

Je wil je eigen appartement renoveren of er zouden renovatiewerken moeten gebeuren aan de gemene delen van het gebouw (gevel, dak, inkomhal…). Moet je dan 21% BTW betalen op deze werken of kan je ze ook tegen 6% laten uitvoeren?

Een (klein) zwembad vullen: zo bereken je hoeveel water je nodig hebt

Een klein zwembad installeren tijdens deze warme zomerperiode? En goed idee is dat, al mag je niet vergeten om het volume te berekenen. Dit is omwille van verschillende redenen belangrijk, zoals voor de behandeling.

6 tips om het water van je kleine zwembad proper te houden

Met de hittegolf is de verleiding groot om een klein zwembad in de tuin te installeren, voor de kinderen bijvoorbeeld. Hierbij 6 tips om dat plonswater enkele dagen lang schoon te kunnen houden.

Wordt je huurprijs te duur? Doe dan dit…

Je huurt een huis of appartement. Doordat je je job verliest of ziek wordt kan je de maandelijkse huur niet meer betalen. Hoe kan je dan best te werk gaan?

Een airco in je appartement plaatsen: toegelaten of niet?

De hittegolf van de laatste dagen zorgt er voor dat er weer heel wat vraag is naar airco’s. Maar welke stappen moet je volgen als je een vaste airco wil laten installeren in het appartement waarvan je eigenaar bent?

Mag je (ver)bouwen op zon- of feestdagen?

Je bent zelf je woning aan het bouwen of verbouwen. Mag je dan op de werf aan de slag gaan op zon- of feestdagen? En mag je ’s morgens vroeg of ’s avonds laat nog werken uitvoeren op de werf?

Je huis verkopen binnen de 3 jaar? Dat kan gevolgen hebben…

Nee, een huis koop je niet altijd voor het leven, maar vaak toch voor even. Je huis binnen de 3 jaar verkopen kan dan ook een alarmbel doen afgaan bij de fiscus. Een snelle verkoop van je huis kan heel wat gevolgen hebben. Wij geven ze even mee.

Patronen combineren: de 4 geboden

Minimalisme mag dan wel troef zijn in het interieur de dag van vandaag, dat wil niet zeggen dat het mixen en matchen van patronen niet kan, integendeel. Ze brengen leven in je interieur en geven het een unieke en speelse uitstraling. Maar hoe pak je dat aan, dat combineren van patronen? Wij geven je alvast enkele basics mee.

Wanneer moet ik mijn groepenkast vervangen?

Soms zijn onderdelen van je interieur aan vervanging toe. Dat kan het meubilair zijn dat na jarenlang gebruik uit de tijd is geraakt. Het voorzien van de muren van een likje verf of nieuw behang, is eens in de zoveel jaar natuurlijk ook nodig om het huis fris en strak te houden. En soms zijn ingrijpender aanpassingen nodig…