Nieuws – Dit spectaculaire gebouw is niet voor koukleumen!

10/07/2018 - Immovlan.be

Eerlijk gezegd gaat het “slechts” om een project bestemd voor een internationale wedstrijd tussen architectenbureaus. Maar het voorstel van “Atelier Monolit” is zo verbluffend dat het al onze aandacht waard is. Welkom in Portugal en, om preciezer te zijn, Algarve.

Steile kliffen en een razende oceaan. Op het eerste gezicht is dit één van de meest onvriendelijke omgevingen om een gebouw neer te zetten. Behalve als je vastberaden bent om je één te voelen met de elementen en… om indruk te maken op je collega’s! Dit internationale bureau heeft geprofiteerd van het geweld van de natuur om dit project te ontwikkelen, dat op elegante wijze bij zijn omgeving past.

Het project, tegelijkertijd vlak en steil, helder en benauwd, zelfs ruimtelijk en knus, heeft als doel om de bezoekers zich één te laten voelen met de natuurlijke elementen. Daarom ligt het gebouw zo dicht mogelijk bij de oceaan, zelfs met een zeer originele, in de lucht hangende wandelweg.

Om zeker te zijn van een hardheid waardig van de naam van het geheel, is het gebouw op de rotsen gezet en zo ver mogelijk in de rots ingemetseld. Het gebouw, wat uitsteekt over een observatieplatform, zou volgens de zeer lyrische ontwikkelaars je kijk op dingen over “de zin van het menselijk bestaan” moeten veranderen. Toe maar…Terug naar het nieuwsoverzicht

Immovlan.be maakt gebruik van cookies om uw surfervaring zo optimaal mogelijk te maken. Voor meer informatie, klik hier.