Nieuws

Hieronder vindt u de 10 recenste artikels van de rubriek “Immo Actualiteit”. Het gaat om een selectie van artikels die te maken hebben met de vastgoedsector in het algemeen of in het bijzonder, om u op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden, wetten, trends,… inzake immo in België.

‘Spokenjager’ betaalt niet en vernielt huurwoning

Nathalie is 54 jaar oud en inwoonster van Achet, een klein Naams dorpje. Aan onze collega’s van Sudpresse deed ze haar misselijkmakend verhaal…

Waarom je inkomhal zo belangrijk is…

Niets aangenamers dan thuiskomen in een mooie, gepersonaliseerde inkomhal. Dat bekomen, is geen grote klus. Integendeel zelfs: het is nog nooit zo makkelijk geweest om leuke accessoires te vinden die bij je inrichting passen.

Steeds meer Belgen bestellen zwembad, maar…

Zwembaden zijn big business dit jaar. Sommige leveranciers spreken al van een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, wat gezien de recordtemperaturen niet zo verwonderlijk is. Maar toch…

1 op 5 Belgische huizen is “intelligent”

Uit resultaten van een studie uitgevoerd door energieleverancier Essent.be blijkt dat 1 op 5 Belgische huizen is uitgerust met technologie die als “slim” wordt aanzien.

Nieuwe trend: huizen plunderen huizen tijdens begrafenis

Régine Laurent, inwoonster van Longeau in de provincie Luxemburg was geschokt toen ze het huis van haar moeder leeggeroofd vond nadat die net was overleden. Geen zeldzame praktijk tegenwoordig.

Dit huis is gebouwd rond… een eik!

We zitten in Austin, Texas in de Verenigde Staten. Architectenbureau Alterstudio tekende een pracht van een woonst met drie niveaus die letterlijk rond een eik werden gebouwd.

Dromen van een energieneutraal minihuis met een adembenemend uitzicht

De ontwerpers wilden de impact op het milieu verminderen: het “Off-Grid Guest House” ligt midden in de natuur nabij Santa Barbara. De oppervlakte van de woonst, gelegen op een heuvel, bedraagt amper 74 m² maar het zicht op onder meer de Stille Oceaan is adembenemend.

Rotan is helemaal terug

De zomer voorbij? Ongetwijfeld krijgen we nog enkele prachtige dagen en wie weet komt er wel een langgerekte ‘Indian Summer’ aan.

Deel Waals dorp krijgt slechts straaltje water uit kraan

“Een eeuwigheid om het bad te vullen of om de afwas te doen”. In een straat in het Waalse dorpje Quiévrain in Henegouwen, spreken ze over niets anders meer. De oorzaak? Een te lage waterdruk…

Brusselse daken met zonnepanelen: verdriedubbeling in 7 jaar tijd

In bijna 7 jaar tijd is het aantal Brusselse daken met fotovoltaïsche zonnepanelen verdriedubbeld. We tellen vandaag 3.500 installaties. Céline Frémault (cdH), Brussels Minister van Leefmilieu, geeft duiding…