Nieuws

Hieronder vindt u de 10 recenste artikels van de rubriek “Immo Actualiteit”. Het gaat om een selectie van artikels die te maken hebben met de vastgoedsector in het algemeen of in het bijzonder, om u op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden, wetten, trends,… inzake immo in België.

Dit rijhuis heeft daglicht in elke hoek

De uitgeleefde rijwoning in het centrum van Beveren was het ideale uitgangspunt voor opdrachtgevers Ditte en Nicolas. Het huis was bouwvallig, maar de basis was prima, met hoge plafonds en veel mogelijkheden. De architecten van Van Halewyck & Marco begeleidden hen van start tot finish.

Loftgevoel in een vrijstaande woning? Dat krijg je zo

Door de steile hellingen en moeilijke grond is bouwen in de Vlaamse Ardennen geen sinecure. Architect Tom Mahieu weet er wel weg mee. “Het vraagt wat moed van de bouwheren, maar ze krijgen er iets heel moois voor terug: een fenomenaal uitzicht.”

Dé keukentrend van 2018

Jarenlang zwaaide wit de plak in de keuken. Maar keukenfabrikanten zijn het erover eens: 2018 wordt het jaar waarin zwart echt doorbreekt. Niet alleen voor keukenkasten, ook het werkblad, kranen en spoelbakken vind je vandaag in prachtige zwarte uitvoeringen. Laat je inspireren door deze fotospecial! Dit en veel meer over keukens lees je deze week op Livios.

Batibouw 2018: alle praktische informatie

Van donderdag 22 februari 2018 tot en met zondag 4 maart 2018 worden alle Paleizen van Brussels Expo weer omgetoverd tot BATIBOUW. Alle belangrijkste spelers uit de bouw-, renovatie- & interieursector zijn er aanwezig: zo’n 1000 exposanten vertegenwoordigen veertien sectoren. Dat maakt van BATIBOUW ook in 2018 weer de grootste en belangrijkste bouwbeurs.

Dit huis huis heeft twee gezichten

De stenen gevel aan de straatkant is bijna volledig gesloten. De getrapte volumes aan de tuinzijde zijn grotendeels beglaasd. Het huis van architect Sébastien Krier heeft twee gezichten…

7 originele tapijten die je niet overal tegenkomt

Tapijten zijn er in alle vormen en kleuren. Hier zijn er 7 die je niet elke dag zult tegenkomen:

7 ligbaden die iedereen zou willen hebben

Wie zit er nu niet graag in een prachtig bad om de zorgen van de dag te vergeten? Klassieke badkuipen voldoen, al zijn hier 7 ligbaden die pas écht stijl geven aan je badkamer:

Bouwen, renoveren, kopen? Dit verandert er voor jou in 2018

Een nieuw jaar komt zelden zonder nieuwigheden of veranderingen. Ook 2018 blijft niet gespaard. Vooral bouwers moeten een tandje bijsteken. Tegelijkertijd tikt de klok genadeloos door om onze woningen energiezuinig gerenoveerd te krijgen. Toch sleutelde de Vlaamse regering dit jaar amper aan de energiepremies. Een overzicht! Dit en veel meer over budget en premies lees je deze week op Livios.

Nieuwe wetgeving rond woninghuur in Brussel

In het Belgisch Staatsblad van 30 oktober 2017 werd de ordonnantie die de Brusselse woninghuurovereenkomst regelt gepubliceerd. Wat moet je hiervan weten?

Brusello XL: Waarom uw geld nog op een verlieslatend spaarboekje laten staan?

Brusello XL is een project van Brussels Projects. Brussels Projects is een projectontwikkelaar met ruime ervaring sinds 1989 in het bouwen, verkopen en verhuren van beleggingsappartementen in Brussel en omgeving.