Nieuws

Hieronder vindt u de 10 recenste artikels van de rubriek “Immo Actualiteit”. Het gaat om een selectie van artikels die te maken hebben met de vastgoedsector in het algemeen of in het bijzonder, om u op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden, wetten, trends,… inzake immo in België.

Al ooit van een “slimme” douche gehoord?

“Slimme” producten vind je tegenwoordig overal: in de keuken, in de leefruimte en zelfs in de auto. Helemaal nieuw zijn “slimme” douches, een uitvinding van Grohe. We leggen je uit wat er zo bijzonder aan is…

3 ongewone ideeën om gevallen bladeren te hergebruiken

De herfst is een magisch seizoen in termen van kleuren, maar wat moet je doen met de bladeren die van de bomen zijn gevallen? Ze achterlaten of ze evacueren? Ziehier 3 originele oplossingen om ze een tweede leven te geven.

Jouw huis is op 3 maanden tijd zonder twijfel € 7.000 duurder geworden

In vergelijking met 3 maanden geleden is de gemiddelde huisprijs in België met 2,7% gestegen. Een huis kost in ons land nu gemiddeld 257.452 euro, of 7.000 meer dan in het tweede semester van 2018. Deze cijfers werden dinsdag gepubliceerd door de notarisbarometer.

Cool: een “total black” interieur om bezoekers te intrigeren…

Zwart en wit zijn al enkele maanden niet weg te denken uit deco-magazines. Toch is het nu vooral “total black” waarmee we rond de oren worden geslagen.

De huizenverkoop in België blijft maar stijgen

We hebben een recordzomer achter de rug wat transacties van immobiliën betreft. Volgens de notarisbarometer is de verkoop van huizen en appartementen de afgelopen maanden fors gestegen.

Waarom dit eigendom je zal interesseren

Specialisten zeggen het allemaal: het ziet er in geen geval naar uit dat de energiekosten zullen dalen, waardoor steeds meer mensen in de stad zullen gaan wonen omdat alles dan dichterbij is. Een pand als dit, wordt dan extra interessant.

5 zaken die de lucht in huis vervuilder kunnen maken dan buitenlucht

Wie luchtvervuiling zegt, denkt onmiddellijk aan uitlaatgassen van auto’s, fabrieken, boten enzovoort. Nochtans bestaan er nog ettelijke andere bronnen die vervuilen, ook in huis.

5 bijzondere bouwtrends met respect voor de natuur

Naast de obligate mode- en beautytrends heb je natuurlijk ook bouwtrends. Tegenwoordig is bouwen niet verwonderlijk helemaal in teken van duurzaamheid en respect voor de natuur.

Dit huis heeft orkaan Michael overleefd (en dat komt niet zomaar)

Orkaan Michael heeft lelijk huisgehouden in Florida, al bleef de schade voor één huis in het bijzonder wel bijzonder beperkt. Maak kennis met ‘The Sand Palace’, een villa die speciaal werd gebouwd om de zwaarste storm te kunnen doorstaan. The Big One, zoals ze het in de VS zeggen.

Belgen gaan hoogste toren van Afrika bouwen

Het Belgische bedrijf Besix gaat meewerken aan het ontwerp en de bouw van de “Bank of Africa Tower” in Rabat, wat de grootste toren van Afrika moet worden.